Educatie scholen en volwassenen

Weverkeshof verzorgt, binnen zijn missie, op een passieve vorm educatie voor kinderen van de basisschool leeftijd (groep 1-2-3) in de leeftijd tot 8 jaar. Maar ook voor de allerkleinste, peuters van 0 tot 3 jaar hebben we een leuk programma. Op Weverkeshof hebben we actueel instructiemateriaal beschikbaar. Dit in de vorm van een rondleiding met uitleg over het terrein. De Kabouterroute. En voor de allerkleinste met begeleiding.

Educatieve Les tot 8 jaar

Het hele jaar door kunt u met uw groep of klas voor een educatieve les, in de vorm van deze rondleiding, naar de Weverkeshof komen. Met behulp van het boekje kunt u zelfstandig de route over het terrein van de boerderij lopen. Het is eenvoudig. Je volgt gewoon de genummerde kabouters op het terrein en in het boekje staat per kabouter uitgelegd wat je ziet. De beschrijvingen en verhalen over onze boerderijdieren, maar ook allerlei andere zaken die er op Weverkeshof voor de kinderen te zien zijn, zijn op een eenvoudige manier opgeschreven. Achterin het boekje zit een vragenlijst die ter ondersteuning en interactie gebruikt kan worden.

Zo is er: Een bloementuin, een moerastuin en een vlindertuin, ieder met zijn eigen bijzonderheden. Het bijenhotel. De paddenpoel met zijn aparte planten- en dierensoorten, als ware een eiland in het eiland: Weverkeshof, dé parel aan de Hooydonkse Beek. Maar we laten de kinderen ook kennismaken met de diverse groenten die nog handmatig, zonder bestrijdingsmiddelen en met water uit onze eigen bron besproeid, in onze ‘biotuin’ worden verbouwd. Ook kunnen de kinderen  langs de 25 verschillende boomsoorten lopen die er op ons terrein staan. Uniek voor Nederland!
En de kinderen kunnen er ook in een open ‘aaiweide’ tussen kippen, kalkoenen en pauwen lopen of in ons ‘stiltebosje’ zitten waar ze moeten luisteren naar alle (natuur)geluiden.

Weverkeshof is een boerderij met dieren en tuinen

Op Weverkeshof wonen dieren en hebben we schitterende tuinen. Dit alles gaan jullie zien tijdens de rondleiding. Het is belangrijk dat de bezoekers begrijpen dat je daarom niet zomaar de tuinen in kunt lopen, groente of bloemen plukt en de dieren laat schrikken. Daarom vragen we aan de begeleiders van scholen de kinderen in de gaten houden en te corrigeren daar waar nodig. Ook in de huiskamer van de boerderij.

Educative les voor peuters tot 4 jaar

Voor de allerkleinste hebben we een leuk programma. Samen met een van onze begeleiders gaan we naar een groepje dieren kijken, wordt er voorgelezen en gespeeld. Dit doen we in kleine groepjes van 6 tot 8 kindjes. De kinderen krijgen een glaasje ranja. Per groep betaalt u €5,=. Hieronder kunt u een afspraak maken. De Peutergroepen ontvangen wij bij voorkeur op donderdag. En we starten in het voorjaar tot aan de Herfstvakantie.

Afspraak maken

Wilt u met uw klas/peutergroep bij Weverkeshof op bezoek komen dan kunt u zich via de link aanvraag educatie voor school/peutergroep bij ons aanmelden. Daarna wordt u door een van de mensen van het educatie team per mail benaderd om uitleg te geven en een afspraak te maken. Dit ter voorkoming van dubbele afspraken.  We vragen voor de scholen € 1,= per deelnemend kind. De kinderen krijgen hiervoor ook een glaasje ranja. Iedere begeleider krijgt een rondleidingboekjes te leen waarin alle wetenswaardigheden op een speelse manier staan uitgelegd. Voor de peutergroep per groep dus €5,=. Een eigen rondeleidingsboekje is te koop voor €2,=. De overige consumpties worden van Weverkeshof afgenomen en betaald bij de dienstdoende gastvrouw/heer. We willen u vragen de betaling per voorkeur contant/pin op de dag van het bezoek te doen. Per factuur kan op verzoek ook geregeld worden.

Volwassen Educatie

Het is ook mogelijk om als volwassenen met een groep van minimaal 5- tot 10 personen bij ons een rondleiding te krijgen. Samen met een gids loopt U over ons terrein en krijgt uitleg over hetgeen wat u onderweg ziet. U krijgt een handout mee zodat u mee kunt lezen wat er vertelt wordt.
Wij bieden u een 2 uur durend verblijf op Weverkeshof. Bij aankomst krijgt u een kop koffie/thee met een koek. Daarna start de rondleiding. Bij terugkomst wederom koffie/thee of wat fris. U betaalt per persoon €3,50.
U kunt u aanmelden via het aanvraagformulier volwassen educatie. U wordt daarna door een van onze vrijwilligers per mail benadert om een afspraak te maken.

Vincent van Gogh

In 2015 hebben we Vincent van Gogh herdacht. In dit jaar was het 125 jaar geleden is dat Vincent van Gogh stierf. In verschillende plaatsen in ons land, waarvan Vincent schilderijen en tekeningen heeft gemaakt, werd hieraan aandacht gegeven. Vincent heeft ook in Nuenen gewoond en verschillende schilderijen van hem dateren uit deze tijd.

De omgeving van Weverkeshof is in diverse schilderijen terug te vinden, zoals de Molen, het Weefhuis en het Kerkje. Daarom hebben we een speciaal van Goghboekje gemaakt omdat er vanaf ons terrein de Molen en het Weefhuis te zien zijn maar er zijn ook andere inspiratie bronnen. In de huiskamer van de boerderij staat zoals altijd de koffie klaar. Het boekje is te koop voor €2,=.

 

Het leven van de bijen

Een keer per jaar vindt er honingslingeren plaats. Via de link kunt u precies lezen wat dit inhoudt. En let verder hiervoor op onze berichtgeving.