Goede doelen

In het laatste weekend van Augustus organiseert Weverkeshof een Goede Doelen weekend. Stichtingen/organisaties van Goede Doelen kunnen dan op het terrein van Weverkeshof hun doel komen promoten. Een doel dat aansluit bij de visie van Weverkeshof. Dit kan een goed doel zijn dat een relatie heeft met kinderboerderijen of kinderactiviteiten. Maar ook ouderen of dieren. Dit jaar (2017) organiseren wij een Goede Doelen weekend op 26 en 27 augustus.

Standaard komt er op Zaterdag een andere stichting/organisatie dan op Zondag. Op deze manier bereiken we meerdere Goede Doelen en een bredere publieke interesse. Ieder jaar proberen we een nieuw Goed Doel te laten deelnemen om op die manier deze jaarlijkse activiteit afwisselend en breed neer te zetten.

Zo hebben wel al ontvangen:
Rising Stars (Wilde Ganzen) –> zorgboerderij Ghana
Vrouwencentrum de Vlinder in Nuenen –> alle Nuenense vrouwen
Stichting Kinderen Voor Kinderen –> kinderen minima gezinnen
Stichting Ambulancewens Nederland –> laatste wens zieken
Stichting Guetemala –> onderwijs Maya vrouwen
Stichting Regenboog –> voor kinderen met trauma of ernstig ziek
Geke Weerman –> maken Quilts voor tehuizen in Oost Europa
Wereldwinkel uit Nuenen

Dit jaar komt op zondag 27 Augustus de stichting Connectid to Namibia (Wilde Ganzen) uit Nuenen. Hun visie is om kansarmen in Namibië een betere toekomst te geven. De missie van de stichting is om geld bijeen te krijgen voor projecten in Namibië, maar zeker zo belangrijk is de bewustwording dat wij wél een bevoorrechte positie hebben in vergelijk met de San en de Himba bevolking. Hun leven staat op sommige punten in schril contrast met het onze. Naar school gaan is een Nederland een must, wij beschikken over schoon drinkwater en hebben een goede sanitatie. Helaas is de werkelijkheid anders en proberen zij als Connected to Namibia foundation projecten op te zetten waardoor kansarmen onderwijs kunnen volgen, schoon drinkwater hebben en de scholen goede sanitair. Kijk voor meer informatie op www.connectedtonambia.nl

Extra leuk deze middag is dat Radio El Mundo, een wereldwijde internetzender gericht op ontwikkelingssamenwerking, de hele middag van allerlei Goede Doelen afgevaardigde komt interviewen, maar natuurlijk ook onze bezoekers.

Maar ook kunnen de kinderen zich laten schminken. De tijden waarop worden nog bekend gemaakt.

 

Categorie

Activiteiten

Tags
goede doelen