Goede doelen

In het laatste weekend van Augustus organiseert Weverkeshof een Goede Doelen weekend. Stichtingen/organisaties van Goede Doelen kunnen dan op het terrein van Weverkeshof hun doel komen promoten. Een doel dat aansluit bij de visie van Weverkeshof. Dit kan een goed doel zijn dat een relatie heeft met kinderboerderijen of kinderactiviteiten. Maar ook ouderen of dieren. Dit jaar (2017) organiseren wij een Goede Doelen weekend op 26 en 27 augustus.

Standaard komt er op Zaterdag een andere stichting/organisatie dan op Zondag. Op deze manier bereiken we meerdere Goede Doelen en een bredere publieke interesse. Ieder jaar proberen we een nieuw Goed Doel te laten deelnemen om op die manier deze jaarlijkse activiteit afwisselend en breed neer te zetten.

Zo hebben wel al ontvangen:
Rising Stars (Wilde Ganzen) –> zorgboerderij Ghana
Vrouwencentrum de Vlinder in Nuenen –> alle Nuenense vrouwen
Stichting Kinderen Voor Kinderen –> kinderen minima gezinnen
Stichting Ambulancewens Nederland –> laatste wens zieken
Stichting Guetemala –> onderwijs Maya vrouwen
Stichting Regenboog –> voor kinderen met trauma of ernstig ziek
Geke Weerman –> maken Quilts voor tehuizen in Oost Europa
Wereldwinkel uit Nuenen

Dit jaar komt op zondag 27 Augustus de stichting Connectid to Namibia (Wilde Ganzen) uit Nuenen. Hun visie is om kansarmen in Namibië een betere toekomst te geven. De missie van de stichting is om geld bijeen te krijgen voor projecten in Namibië, maar zeker zo belangrijk is de bewustwording dat wij wél een bevoorrechte positie hebben in vergelijk met de San en de Himba bevolking. Hun leven staat op sommige punten in schril contrast met het onze. Naar school gaan is een Nederland een must, wij beschikken over schoon drinkwater en hebben een goede sanitatie. Helaas is de werkelijkheid anders en proberen zij als Connected to Namibia foundation projecten op te zetten waardoor kansarmen onderwijs kunnen volgen, schoon drinkwater hebben en de scholen goede sanitair. Kijk voor meer informatie op www.connectedtonambia.nl

Toos Verbruggen verzorgt deze dag. Naast dat zij U uitgebreid vertelt over alle projecten in Namibia verkoopt zij speelgoed waarvan de opbrengst naar al deze mooie projecten gaat. Daarnaast kunnen de kinderen zich vanaf 11.00- tot 15.30 uur  laten schminken.

Op zaterdag 26 augustus komen Henny en Jaap Matser van de Stichting Rising Stars. Zij bestaan alweer 10 jaar en hebben al erg veel kunnen realiseren samen met hun Ghanese partner NGO Kings and Queens:
een zorgboerderij voor 10 kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking
met een woonhuis voor de kinderen, een blok met 5 kamers voor de medewerkers en vrijwilligers, een varkensboerderij voor 500 varkens en een grote loods en een kleine kippenschuur voor de kinderen, een groot stuk land voor maís, citrusvruchten en groentes en eigen waterputten en electra via de gemeente.

Henny en Jaap staan altijd garant voor een leuke dag! Zij gaan ervoor! U ook?

 

 

Categorie

Activiteiten

Tags
goede doelen