Kerstverhaal

Het Levend Kerstverhaal was met 1200 bezoekers in 2015 al  een enorm succes maar in 2016 kwamen er nog meer bezoekers kijken naar het Levend Kerstverhaal. En ook in de jaren erna behalen wij een flink aantal bezoekers. Een leuke rapportage is te zien via http://www.levendkerstverhaal.nl/films/2015/  en de website van het Levend Kerstverhaal http://www.levendkerstverhaal.nl/

In 2018vindt het Levend Kerstverhaal plaats op zaterdagavond 21 december van 17.00- tot 20.00 uur. In groepen onder begeleiding van een verteller wordt U rondgeleid door de naar Bethlehem Anno 0 omgetoverde dorpsboerderij.
Ruim 100 vrijwilligers en 60 musici zorgen er voor dat het kerstverhaal tot leven komt als verhaal van verlangen en hoop in donkere tijden.

Toplocatie

“Het is niet alleen een levende kerststal, maar er is ook iets actiefs aan toegevoegd. En wat is er dan leuker dan een avond wandeling door Weverkeshof? Met al die dieren is dat echt een toplocatie voor het kerstverhaal! Daar kan geen kerkgebouw tegen op”, aldus de initiatiefnemers. Ook de pastores zullen hun rol op deze avond vervullen. Welke dat is, dat laten ze graag over aan de ontdekking van de bezoekers. Overigens is de opzet zo, dat het voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk zal zijn. “Wat wij willen, is de oorsprong van het kerstfeest in een eenvoudige vorm laten zien en horen. Niet meer en niet minder. En daarbij is iedereen welkom”.

DSC00135klein

Geheime missie

“Bethlehem is bezet Romeins gebied. Een heraut roept de bezoekers op zich op bevel van de keizer te laten inschrijven. Bethlehem is bij de poort van de stad afgegrendeld door soldaten. Alleen met een bewijs van inschrijving kun je binnenkomen… Wat lastige tollenaren innen een euro belasting- geld… daar kom je niet onderuit… maar ben je dan eenmaal binnen, dan neemt een gids je mee op een geheime missie door Bethlehem… op zoek naar wat je met je ogen niet kunt zien… of toch?”

De rondgang door Bethlehem duurt een klein half uur en eindigt voor een korte stop in de plaatselijke herberg. Vanaf 17.00 uur gaan de poorten van de stad open. In kleine groepjes word je vervolgens binnengelaten. Dus het zal even wachten zijn. Gelukkig is dat geen ramp, want er is muziek en warme chocolademelk nog voor je naar binnen kunt. Je kunt ook wat later komen. Om 20.00 uur vindt de laatste rondgang plaats.

Bijna alles speelt zich buiten af: zorg dus dat je er op gekleed bent. Is het alleen voor kleine kinderen? Nee. Het is voor iedereen die nieuwsgierig is en met Kerst iets meer wil dan eten en drinken alleen. En ieder jaar maken we het weer een beetje mooier. Kom kijken en beleef het mee!!

Categorie

Activiteiten

Tags
kerst, kerstverhaal