Paasfeest op Weverkeshof

Betekenis en oorsprong

Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging. Volgens huidige berekeningen heeft deze kruisiging plaatsgevonden tussen de jaren 26 en 36.

In de loop der jaren zijn veel non-religieuze culturele elementen toegevoegd aan het feest waardoor het een belangrijk seculier feest is geworden. Pasen duurt twee dagen en wordt gevierd op een zondag en maandag. Beide dagen worden wel afzonderlijk Eerste en Tweede Paasdag of Paaszondag en Paasmaandag genoemd.

Paasei

Een paasei is een versierd ei dat met Pasen wordt verstopt. Het verstoppen stamt uit de Germaanse traditie om eieren, als symbool van vruchtbaarheid, in akkers te begraven zodat deze akkers op hun beurt vruchtbaar zouden worden.

Paaseieren versieren op Weverkeshof

Bij Pasen horen dus eieren. Versierde eieren. Wij vinden het leuk om samen met de kinderen eieren te gaan versieren. En niet alleen de eieren worden versierd, maar ook de kindergezichtjes kunnen leuk geschminkt worden als paashaas of iets anders wat je leuk vindt. Wij vieren dit niet op de traditionele paasdagen maar op de woensdag- en zaterdagmiddag voor Pasen.

Dit jaar op woensdagmiddag 28 maart en zaterdagmiddag 31 maart 2018 van 14.30 – 16.00 uur.

Op woensdag- en zaterdagmiddag komt ook de bibliotheek een paasverhaal voorlezen.

Kom je ook? Gezellig. Tot dan!

 

 

Categorie

Activiteiten

Tags
paasfeest, pasen