Sinterklaasfeest

Na zijn officiële intocht in ons land (te zien op de televisie), gaat Sinterklaas naar Nuenen om daar zijn intrek te nemen op Weverkeshof, dat gedurende zijn verblijf “Sinterklaashof” heet.

De Sint en De Hoofdpiet hebben daar ieder hun eigen slaapkamer, de andere Pieten hun werkruimte voor het inpakken van de cadeautjes en de schimmel Americo staat in zijn stal. Ook is er een vaste Sinterklaastentoonstelling.

Brieven aan Sinterklaas:

De Sint is er meestal alleen om er te slapen en de vele brieven te beantwoorden, want tot 5 december is Sinterklaashof ook zijn vaste postadres. Daar worden de duizenden brieven en tekeningen en brieven bezorgd die kinderen uit het hele land naar hem toesturen. Alle kinderen die een postzegels voor antwoord bijsluiten, krijgen van Sinterklaas een prachtige persoonlijke brief terug.

Belangrijk:

  • Vergeet niet de postzegel voor antwoord in de enveloppe te doen!
  • Geen loket frankeerstrook bijsluiten, daar kan Sinterklaas niks meedoen!
  • Brieven aan Sinterklaas kunnen niet via E-mail worden opgestuurd.
  • Wil je de brief van Sinterklaas op tijd ontvangen, dan moet deze wel vóór 1 december in de brievenbus gedaan zijn.

Adres:

Sinterklaashof
Postbus 368
5670 AJ Nuenen

Voor algemene vragen kunt u dagelijks terecht bij Elly van den Heuvel tel.nr. 06.26623639.

Schoolbezoeken:

Opgeven van schoolbezoeken tijdens de sinterklaasperiode kunt u al vanaf september. Onze doelgroep zijn kinderen t/m groep 5! U kunt uw (aan)vraag via ons secretariaat (contact boven in de balk) stellen en/of indienen. We kunnen uw vraag dan sneller en vollediger afhandelen. Vergeet bij een aanvraag niet om de naam van de school, contactpersoon, email adres en telefoonnummer door te geven. Ook de data dat u ons wilt bezoeken. Dit voorkomt onnodig heen en weer mailen en/of bellen. Daarna ontvangt u van ons een formulier om de aanvraag in te dienen. Omdat veel scholen ons willen bezoeken hanteren we, na de aanvraag, een termijn i.v.m. het terugsturen van dit formulier (staat in de mail). Bij niet tijdig retourneren vervalt de reservering. Alle groepen zijn bij ons welkom! Wij hanteren echter wel een groepsgrootte van maximaal 35 kinderen (klasgrootte) en minimaal 15 kinderen. Dit i.v.m. de organisatie en aanwezigheid van de Pieten. Kleinere groepen kunnen we samenvoegen zodat u toch op een aangevraagde schooltijd kunt komen. Bezoektijden zijn 09.30- 10.30 uur. 10.45-11.45 uur. En 13.15-14.15 uur. Het bezoek duurt dus een uur. Bij een continue rooster is het mogelijk om de middagtijd aan te passen, vraag hiernaar.

De kosten zijn €2,= per kind/persoon. De kinderen krijgen hiervoor ranja en een speculaasje. En de begeleiders koffie/thee en een speculaasje.

Piet. Heeft U een eigen Piet die U mee wilt brengen dan is dit mogelijk en voor ons wenselijk. Het wordt voor ons steeds lastiger om op doordeweekse dagen hiervoor vrijwilligers te vinden. Kleding bij ons lenen is mogelijk.

Voor de intocht van Sinterklaas in Nuenen kijk dan op de website van de Sinterklaasintocht. Deze wordt niet door Weverkeshof georganiseerd:www.sinterklaasnuenen.nl

Openingstijden 2018:

Vanaf zaterdag 17 november is Sinterklaashof geopend voor publiek, de ochtenden zijn gereserveerd voor de school bezoeken.

Maandag vanaf 14.30 uur tot 17.00 uur
Dinsdag vanaf 14.30 uur tot 17.00 uur
Woensdag vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur
Donderdag vanaf 14.30 uur tot 17.00 uur
Vrijdag vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur
Zaterdag en Zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur

Op donderdag 29 november is Sinterklaashof voor het publiek gesloten, dan vieren er kinderen met  een meervoudige beperking, samen met de Stichting Shamajo, hun Sinterklaasfeestje.

Sinterklaas

is iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur aanwezig (behalve 17 en 18 december en 5 december)

Tijdens de intocht van Sinterklaas in Nederland en Nuenen (17-18 november) is Sint niet op Sinterklaashof. Wilt u na de intocht op 18 november met de allerkleinste toch nog eventjes in de sfeer van Sinterklaas blijven, U bent van harte welkom op Sinterklaashof. Er zijn Pieten aanwezig vanaf zondagmiddag 18 november!!

Een rustig bezoek moment met de allerkleinste: maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag. 5 December om 16.00 uur sluiten wij ons Sinterklaasfeest af.

 

Categorie

Activiteiten

Tags
sinterklaas, sinterklaasfeest, sinterklaashof