De VipKip

vipkip

Er is definitief een einde gekomen aan het leasekippenproject van de Weverkeshof in Nuenen, zo kopte het Eindhovens Dagblad in februari 2008.

Ruim twintig jaar was het mogelijk rond Pasen kippen te huren bij de Nuenense dorpsboerderij Weverkeshof. Jaarlijks werden honderd tot tweehonderd kippen verhuurd. Tijdens het legseizoen verbleven ze bij de huurders, in oktober kwamen ze weer terug op de Weverkeshof. De actie bracht elk jaar veel enthousiasme en honderden euro’s op.

Dit populaire project werd in 2003 helaas afgeblazen vanwege de vogelgriep. Met pijn in het hart is nu besloten nooit meer kippen te verhuren. “Stel dat de vogelgriep uitbreekt en de huurders ze moeten ophokken. Er zijn zoveel regeltjes gekomen, het is gewoon niet leuk meer het is jammer dat het stopt. Het was altijd keileuk, vooral voor mensen met kleine kinderen. Het was ook een stukje nostalgie.”

De kip en het ei
Dankzij allerlei acties zijn veel mensen de laatste tijd in aanraking gekomen met biologische landbouw en voeding en is het aantal uitloop kippen aanzienlijk gegroeid. Uitloop eieren zijn lekkerder, gezonder en beter voor de kip. De kip leidt een prima leven. Met alle ruimte, in alle vrijheid. Miljoenen kippen kunnen daar alleen maar van dromen. Weet u dat bijvoorbeeld ook heel veel scharrelkippen nooit buiten komen? Maar gelukkig is het Kooi-ei en de leg batterij nu verleden tijd in Nederland. Hoe meer uitloop kippen er zijn, hoe beter. Voor de kip, voor de aarde en dus voor U.

Hoe werkt het: “koop een VipKip”!
Door een VipKip stempelkaart te kopen, draag je bij aan de uitloop pluimveehouderij, geef je Weverkeshof een steuntje in de rug en kan je zelf genieten van heerlijke eitjes!

VipKip Stempelkaart voor 12 eierdoosjes
Je kunt deze kopen in onze boerderijwinkel. Maar nu verblijft de kip gewoon bij de uitloop pluimveeboer en loopt met honderden vriendinnen op een uitloop pluimveehouderij waar Pino voor ons alle eieren koopt.

De stempelkaart krijg je voor heerlijke uitloop eieren, de traditionele Weverkeshofeikes.

Je kunt de kaart aan het buffet aflaten stempelen voor een doosje eieren. Bij een stempelkaart van €35 kunt U 12 keer een doosje van 6 Weverkeshofeikes meenemen.

VipKip Stempelkaart voor 6 eierdoosjes
Bij deze stempelkaart van €25 per jaar kan je 6 keer een doosje van 6 Weverkeshofeikes meenemen.

VipHaan Cadeaubon
Je kunt ook jouw familie of vrienden een VipHaan cadeau doen,
in de boerderijwinkel te koop voor €20,= en je krijgt er een stok kaarten bij cadeau.

Categorie

Activiteiten

Tags
kippen