Geiten

Op Weverkeshof zijn verschillende soorten geiten te vinden.

Nederlandse landgeit

Mientje en haar jong Otje  zijn onze Nederlandse landgeiten. Dit ras was nagenoeg verdwenen, maar door een goed fokprogramma is het aantal weer in een redelijk aantal toegenomen. Landgeiten komen in allerlei kleurslagen voor.

Op dit moment staan de landgeiten allemaal buiten in de wei. Landgeiten kunnen heel goed tegen de kou zolang ze maar een schuilplek hebben.

Mientje en Otje

 

Toggenburger

Er is één Toggenburger geit, Saartje is geboren in 2011. Saartje krijgt deze winter een mooie Toggenburger bok bij haar in de stal. Als alles goed gaat zorgt hij er voor dat in het voorjaar jonge geitenlammeren ronddartelen in de wei!

Saartje (1)                                            Saartje

 

 

Bonte geit

Maud is onze Nederlandse bonte geit, die afstammen van de Nederlandse landgeit. Binnen het stamboek worden alleen tweekleurige, zwart- en bruinbonte toegestaan.

geit3                                     Maud (1)

 

Witte melkgeit

Maartje is onze witte melkgeit. We gaan haar echter niet melken. Maartje loopt bij de dwerggeiten in de wei zodat ze volledig aan haar trekken komt voor alle knuffels.

Want Maartje is een geitje dat het heerlijk vind om geaaid te worden. Helaas wordt deze knuffelkont niet goed geaccepteerd door de andere dwerggeiten.

Als het regent dan staan alle geitjes in hun stalletje behalve Maartje, die mag niet naar binnen.

Dus bij regenachtig weer kunt u Maartje vinden in de grote stal!

Maartje 3                                                          Maartje 2

 

 

Dwerggeiten

Verder hebben we nog de dwerggeiten Sientje, Neeltje en Bella.

Neeltje hebben we in de zomer van 2015 cadeau gekregen van speelpark de Splinter uit Eindhoven. Ze werd meteen opgenomen in de groep.

geit4           P1070407   Neeltje (6)

Bertje en Bikkel zijn onze gecastreerde bokjes.