Ezels

Norgje

Eén van de eerste bewoners van de kinderboerderij Weverkeshof was Norgje. In juli 2012 is er echter een eind gekomen aan haar leven op Weverkeshof.

Norgje  kwam uit het Drentse plaatsje Norg. Haar exacte leeftijd is niet bekend, men schat haar geboortejaar op 1986, bijna even oud als onze boerderij was. Bij haar overlijden was zij dus ongeveer 26 jaar oud.

norgje

Bonte ezel

In de loop van 2000 is Jeanet haar gezelschap komen houden. Jeanet is een bonte ezel en is zeer behendig in het openen van alle poortjes en het losmaken van de halstertouwen. Vandaar onze dubbele sloten!  Jeanet is in 1993 geboren en als veulentje met de fles grootgebracht.

Inmiddels hebben we weer een jong ezeltje aangekocht met het geld wat we van 2 aardige Nuenense mensen hebben gekregen. Omdat het voor ezels belangrijk is dat ze niet  te lang alleen staan was het goed om niet te lang te wachten. Eind september 2012 is ze Jeanet komen vergezellen en op dierendag is haar naam door kinderen gekozen en daarna bekend gemaakt.

Mieke was de naam die de kinderen voor het nieuwe ezeltje hadden uitgekozen. We hopen nog lang van haar te kunnen genieten.

Ezels