Paasfeest op Weverkeshof

Betekenis en oorsprong

Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging. Volgens huidige berekeningen heeft deze kruisiging plaatsgevonden tussen de jaren 26 en 36.

In de loop der jaren zijn veel non-religieuze culturele elementen toegevoegd aan het feest waardoor het een belangrijk seculier feest is geworden. Pasen duurt twee dagen en wordt gevierd op een zondag en maandag. Beide dagen worden wel afzonderlijk Eerste en Tweede Paasdag of Paaszondag en Paasmaandag genoemd.

Paasei

Een paasei is een versierd ei dat met Pasen wordt verstopt. Het verstoppen stamt uit de Germaanse traditie om eieren, als symbool van vruchtbaarheid, in akkers te begraven zodat deze akkers op hun beurt vruchtbaar zouden worden.

Paaseieren versieren op Weverkeshof

Paasfeest op Weverkeshof

We gaan weer Paaseieren versieren!

Het begint een traditie te worden. Ook dit jaar vieren wij paasfeest op Weverkeshof. Pasen is een soort van Lentefeest en in de lente worden veel jonge dieren geboren zoals kuikentjes. En kuikentjes komen uit eieren zoals jullie weten. En op een kinderboerderij zoals Weverkeshof worden natuurlijk ook kuikentjes geboren. Hiervoor hebben we broedkasten staan. Het uitkomen van de kuikentjes kunnen jullie dus met eigen ogen zien en komen bewonderen.
Bij Pasen horen gekleurde eieren en het is erg leuk om de witte eieren zelf te kleuren en te versieren.
Wij gaan niet alleen Paaseieren versieren, je kunt jezelf ook laten versieren oftewel schminken. Is dat niet leuk?

VERVALLEN IN 2021 VANWEGE HET CORONAVIRUS

 

Komen jullie voor het paasfeest langs op Weverkeshof? Gezellig, tot woensdag- of zaterdagmiddag!

 

 

 

Categorie

Activiteiten

Tags
paasfeest, pasen