Workshops over duurzame leefstijl op Weverkeshof in Nuenen door Maartje Meerman-Kreike

Maartje Meerman is voedseldeskundige en Lifestyle Coach.

Adres Weverkeshof is Jonkheer Hugo van Berckellaan 5, 5671 CH Nuenen
De investering is per cursus €35,- p.p. inclusief materiaal, kennis en koffie en thee. Doe je mee? Meld je dan aan via info@natuurlijkmaartje.nl
Voor meer informatie kun je contact opnemen met me via info@natuurlijkmaartje.nl

Hieronder het programma.


Workshop ‘Lentekuur’ zaterdag 7 mei van 11.00- tot 13.00 uur. Kosten zijn €35,-
Met name met de feestdagen eet je meer, vaak vetter, beweeg je minder en zijn de groentes bleker. Tijd voor een grote schoonmaak ofwel ontgiften van je lichaam; voor soepele gewrichten, een frisse huid, meer weerstand en opgewekt humeur. Ontgiften is in het Engels ‘detoxification’. Vandaar de populaire term voor lichaamsreiniging: detoxen. Ontgiften kan met een kruidentheekuur waarbij je ingewanden worden geprikkeld om ballast uit te scheiden. Graag geeft ze uitleg over de te gebruiken kruiden en begeleidt de workshop waar de deelnemers zelf hun detoxthee maken op een natuurlijke manier. De thee kun je niet alleen in het voorjaar gebruiken maar telkens wanneer dat nodig is. Je krijgt een potje met kruidenthee op maat, recepten en genoeg kennis om ook zelf thuis verder aan de slag te gaan.

Workshop Siroop maken van bloesem woensdag 15 juni van 10.30- tot 12.30 uur. Kosten zijn €35,-
Siroop maken van bloesem/Vlierbloesem siroop maken. Ditmaal gaan we aan de slag met siroop maken van bloesem. De bloesem van vlier is geneeskrachtig en wordt al eeuwen oud gebruikt als medicijn. We gaan kijken waar de vlier groeit, hoe je hem kunt herkennen, we bespreken de plant en gaan er mee aan de slag. In suiker kun je makkelijk de smaak opslaan en met de werking van de planten wordt het pas echt interessant. Deze vlierbloesemsiroop kun je toepassen bij verminderde weerstand in het lichaam, te denken aan voorjaarsmoeheid, hooikoorts, griep, verkoudheid en andere lichamelijke klachten. Je leert hoe je deze siroop kunt maken. Na afloop mag het flesje siroop mee naar huis waar je het ten alle tijden kunt toepassen voor je weerstand te verhogen of als lekkere dorstlesser.

Workshop een jeukende huid maandag 27 juni van 19.30- tot 21.30 uur. Kosten zijn €35,-

Een jeukende huid is op zich al irritant maar wordt problematisch wanneer de huid, al dan niet door het krabben, gaat bloeden en ontsteken. In deze les leer je het leed te verzachten met kruidenolie van een aantal belangrijke kruiden. Elke deelnemer neemt een zelfgemaakt potje huid olie mee naar huis.

Tot Dan! Maartje Meerman-Kreike