Medewerkers tuinen

Voor mensen die groene vingers hebben of denken deze binnenkort te krijgen!

Zo maar een van de tuinmensen vertelt:

Ben gekomen als vrijwilliger om een mooie aanvulling te geven aan een unieke plek Weverkeshof. Het prettige is dat je een keuze kunt maken, waar je eventueel wilt en/of kunt werken, o.a. gastvrouw/heer, dierenverzorging enz. naar eigen tijd, dagen en tempo. Het leuke is dat je veel verschillende mensen ontmoet uit alle lagen van de gemeenschap, niet alleen vrijwilligers maar ook bezoekers. En dat alles onder het genot van een kopje thee of koffie.

Ik werk nu (2 jaar) in de tuinen, met een vaste groep tuinmensen, dat is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Je beleeft de tuinen in al zijn seizoenen, en iedere periode heeft zijn eigen changementen. In de winter is het rustig, kale bomen en verdorde takken, maar met een sneeuw laag is het een heel mooi plaatje. En dan de lente, de grote groene oase van en door de bomen, struiken en planten. Hierna de zomer met de prachtige bloemen zee in al zijn kleuren. Vervolgens komt de herfst en gaan we ons op maken voor de koude periode. Geweldig hoe de natuur ons iedere keer weer versteld doet staan. Dit alles mede door onze groep tuinmensen die de tuinen bewerken en op orde houden en maken.

Kom ook, voor je zelf maar ook voor de ander. Samen genieten van deze gezellige stek en wortel je in ons project.

Voor de biotuin zijn wij op zoek naar mensen die graag in de tuin werken. Het bestellen van plant en zaaigoed, het maken van een tuinplan en het tijdig zaaien en planten. Daarna het onkruid vrijhouden en het oogsten kan bij zijn of haar taak horen. Hierbij word je eerst goed begeleid.

Voor de bloementuin zoeken we mensen die het leuk vinden om de bloemen- en kruidentuinen te onderhouden.

Ik wil vrijwilliger worden!