Al meer dan 30 jaar werken wij, enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers, aan het bouwen en beheren van Weverkeshof, dé dorps- en kinderboerderij van Nuenen. Dat doen we door het duurzaam maken van onze gebouwen en het milieuvriendelijk onderhouden van onze diverse flora en fauna. Naast gastvrijheid is onze kosteloze toegankelijkheid ons speerpunt. Aangepast aan de tijd en aan al onze bezoekers, zijn we laagdrempelig, kindvriendelijk en ook senior-proof, met bijna overal verharde paden. Met educatie programma’s voor jong en oud en diverse evenementen door het jaar heen.

Bij onze fauna leggen wij ons toe op het houden en fokken van oorspronkelijke Nederlandse dierenrassen. Verschillende hoenderrassen, geiten, varkens en varkentjes. Maar ook watervogels, Kempische- en Drentse heideschapen. In de volière vind je diverse vogels maar vergeet zeker niet onze ezels, konijnen en dwerggeitjes. Kijk voor  meer informatie onder de link Dieren.

Ook de flora op Weverkeshof mag er zijn! Maak een wandeling langs de verschillende boomsoorten en de zorgvuldig bijgehouden kleurrijke bloemen- en moerastuin, het struweel of langs de paddenpoel waar men onderweg een solitaire bijenflat en bijenkasten aantreft. En in het seizoen is er natuurlijk onze ‘biotuin’ waar uitsluitend op biologische wijze groente en kruiden worden gekweekt. En een klein voedselbos. Tijdens de wandeling kom je vanzelf al onze dieren tegen. Kijk voor meer info onder de link Tuinen.

In de boerderij is een gezellige ‘huiskamer’ waar de koffie altijd klaar staat! Buiten is een gezellig terras vol met banken waar je lekker in het zonnetje kunt zitten en de kinderen, die er rondrijden op fietsjes of spelen in de zandbak of het speeltuintje, in de gaten kan houden.

Weverkeshof is ook bekend en geliefd om het organiseren van haar jaarlijks terugkerende evenementen. Zoals bv kinderfeestjes, de Ierse muziek en sponsor muziekzondagen, het paasfeest speciaal voor kinderen, dierendag, de boekenmarkt, Sinterklaas en het Levend Kerstverhaal.

Tenslotte doet Weverkeshof veel aan educatie voor de peuters en de laagbouw van het basisonderwijs, kunnen schoolkinderen van de BSO een diploma ‘hulpboer’ behalen en is Weverkeshof een erkende instelling voor maatschappelijke stages voor het voortgezet onderwijs. Ook kennen we ouderen educatie. Kijk hiervoor onder de link Activiteiten