Voor de dierenverzorging kunnen vrijwilligers vanaf 16 jaar mee gaan werken met het verzorgen van de dieren en alles wat er bij komt kijken.

Wat is er zo fijn aan de dierenverzorging op de dorpsboerderij Weverkeshof?

Het is fijn om, op één of meerdere dagdelen per week, met een ploeg “vaste” mensen voor het welzijn van de dieren te zorgen. En het is vooral leuk om bezoekers van alle leeftijden een gezonde en gevarieerde “veestapel” te laten zien. Nog leuker wordt het in het voorjaar, als er jonge dieren worden geboren, iedereen kan dan genieten van dartelende lammetjes in de wei en piepende kuikentjes in de ren.

Bijna al onze dieren zitten, staan of liggen in prachtige hokken waar het goed en makkelijk werken is. Wat voor de dierenverzorgers/sters extra leuk is, is de genegenheid die je van de dieren krijgt en dat ze je na verloop van tijd zelfs aan je stem of voetstappen herkennen.
Het sociaal contact met de dierenverzorgers/sters onderling is erg goed. Wat belangrijk is, want je moet op elkaar kunnen bouwen.

Verder streven we er als boerderij naar om zoveel mogelijk Oudnederlandse rassen te huisvesten om zo deze rassen in stand te houden en om het educatieve karakter van onze taak meer inhoud te geven. Dit laatste lijkt ons vooral heel leerzaam voor de vele schoolkinderen die ons jaarlijks komen bezoeken.

Je wordt eerst een tijd ingewerkt, waarna je met een of twee andere dierenverzorgers een zelfstandig groepje vormt. Voor één- of twee dagdelen, in het weekend of door de week, eenmaal in de 14 dagen of eenmaal per maand kan je terecht bij ons. Ervaring in het verzorgen van de dieren is geen vereiste.