Kinderfeest

Tot 1 september worden er geen feestjes afgesproken. Wat er kan na 1 september laten wij via de site weten.

Op de Weverkeshof is het mogelijk een kinderfeestje te organiseren.

Weverkeshof heeft een lange traditie met het vieren van kinderfeestjes. Deze feestjes staan in het teken van feest vieren maar ook van educatie. Het feestje wordt immers niet voor niets op een Dorpsboerderij gevierd. Een kinderfeestje is een feestje voor kinderen met kinderen. En is niet een feestje voor volwassenen. We gaan uit van  begeleiding van twee volwassenen.

Na ontvangst wordt de jarige in de huiskamer van de Boerderij eerst op zijn/haar verjaardagstroon gezet en na het zingen en het uitpakken van de cadeautjes mag iedereen die wil een boerenzakdoek op- of om. Daarna is het tijd om gezellig aan tafel een beschuit met muisjes te eten met een glaasje drinken voor de kinderen en voor de volwassenen een kopje koffie of thee.

Het is altijd een gezellige boel, al die “boerkes en boerinnekes”.

Vervolgens is het tijd voor de speurtocht over de Boerderij om alle dieren en planten van dichtbij te gaan bekijken. Reuze spannend en leerzaam allemaal. We komen o.a. voorbij de kippenstal en gaan (bij een begeleid feestje) eieren uithalen. En als iedereen dan weer, na deze spannende wandeling, hongerig terug is in de huiskamer van de Boerderij, zijn er heerlijke vers gebakken pannenkoeken en nog een glaasje ranja.

Het kinderfeestje duurt 2 uur. Let op: in de wintermaanden (na Sinterklaas tot 1 maart) sluiten wij op de doordeweekse dagen om 16.00 uur !!

We hebben begeleide- en onbegeleide kinderfeestjes.

Bij begeleide feestje is er iemand van de organisatie aanwezig die het hele feestje begeleid. U kunt dan zelf meer meegenieten van het feest. Het onbegeleide kinderfeestje is net iets anders. Het eten en drinken blijft hetzelfde. Er is dan echter geen begeleider van ons bij. Deze begeleiding verzorgt u dan zelf. Onze gastvrouw of gastheer zorgt er verder voor dat u alles krijgt en geeft u een speurtocht op papier mee voor op de Boerderij. Het meebrengen van eigen eten en drinken is niet toegestaan. Bij het onbegeleide feestje worden er ook geen eieren uitgehaald.

Kledingadvies: het feestje is op het terrein van de Boerderij. Het meest praktisch is om in kleding te komen die vies mag worden. En trek bij regenachtig weer een jas aan en laarzen.

Groepen

Als u niet voor een van deze twee feestjes kiest dan kunt u als groep bij ons het kinderfeestje komen vieren. Realiseert u zich dat kinderen vanaf 7 jaar zich minder goed bij ons zullen vermaken en dat u zelf verantwoordelijk bent voor het voorkomen van overlast. We ontvangen geen groepen die groter zijn dan 25 personen. We reserveren enkel een tafel voor u in de gemeenschappelijke huiskamer. We vragen u hiervoor een bedrag van € 25,=. Hetgeen wat u bij ons nuttigt wordt per stuk afgerekend. Uw verblijf duurt maximaal 3 uur.

Tijdstip

Onze begeleide kinderfeestjes zijn op woensdag- en vrijdagmiddag mits er een vrijwilliger aanwezig kan zijn. En de onbegeleide eventueel op zaterdagochtend. Maar altijd op aanvraag en in overleg.

Prijzen

We kennen een arrangement voor de kinderfeestjes. Dit houdt in dat wij groepen van 10 personen ontvangen die bestaan uit 8 kinderen en 2 volwassenen. De prijs voor de begeleide kinderfeestjes is €53,= voor 10 personen. De prijs voor een onbegeleide kinderfeestjes is €43,= voor 10 personen.

Contact

Afspraken van kinderfeestjes worden gepland en georganiseerd door ons team van de kinderfeestjes. Via het aanmeldingsformulier kunt u uw aanvraag vrijblijvend  indienen. Een van onze vrijwilligers neemt per mail vervolgens contact met u op. Wij vragen u daarom om uw gegevens volledig in te vullen zodat u voor ons ook bereikbaar bent.

Enkele gedragsregels

Het is de bedoeling dat de auto’s geparkeerd worden aan de Jhr. Hugo van Berkellaan (in de parkeervakken), dit in verband met eventuele bekeuringen. En de fietsen worden buiten de poort in de fietsenrekken geplaatst. Verder willen we vragen om gezamenlijk in de gaten te houden dat de kinderen niet tegen afrasteringen hangen of klimmen, niet in de weiden lopen zonder toestemming. En uiteraard op de paden blijven lopen en niet door de bloementuinen om bloemen te plukken.

Categorie

Activiteiten

Tags
feest, kinderen, kinderfeest