In onze groententuin wordt uitsluitend op biologische wijze groenten gekweekt. Voor de bemesting van de grond wordt dan ook geen korrel kunstmest gebruikt, maar uitsluitend mest van onze eigen dieren. Op deze wijze wordt voorkomen dat er, door een jaarlijks teveel aan mest, voor de boerderij een mestprobleem ontstaat.

Principieel wordt er aan wisselteelt gedaan. De bedoeling hiervan is dat dezelfde groente in principe geen twee keer achtereen op hetzelfde stukje grond komt te staan.

Jaarlijks wordt er een tuinplan gemaakt waarin schematisch wordt aangegeven op welke plaats welke groente komt te staan. Deze werkwijze zorgt er voor dat er nauwelijks ziekten ontstaan, en onze aarde niet uit te putten, ook worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. Sommige groente houden ervan om naast elkaar te staan en floreren hierdoor, anderen houden er juist helemaal niet van om naast elkaar te staan.

Voor onze bezoekers, jong en oud, wordt door bordjes aangegeven welke groente op welke plaats groeit. Dat is prettig voor iedereen. Kinderen die al kunnen lezen vinden het leuk en de begeleiders komen niet voor het probleem te staan dat ook zij niet weten wat waar staat. Om het bodemleven en de wortels van de planten van voldoende zuurstof te blijven voorzien, mag er op de “groenten bedden” niet gelopen worden.

Ons assortiment bestaat uit de bekende soorten zoals diverse bonen, kolen aardappelen, uien, bladgroenten, courgettes, pompoenen, teveel om allemaal op te noemen. Ook experimenteren we elk jaar met wat minder bekende groenten zoals schorseneren, pastinaak en artisjok.

Daarnaast hebben we onze kas voor de meer warmte minnende planten zoals tomaten, komkommers, pepers en meloen. Alle groenten die wij kweken worden in ons eigen boerderijwinkeltje verkocht.  Elke maandag- en donderdagochtend in het seizoen wordt de winkel met verse oogst aangevuld