Weverkeshof streeft er naar om ieder jaar een Goede Doelen dag te organiseren. Onze Goede Doelen dagen zijn bedoelt voor Stichtingen/organisaties die een Goed Doel nastreven. Zij kunnen dit Doel op het terrein van Weverkeshof komen promoten. Een doel dat aansluit bij de visie van Weverkeshof. Dit kan een goed doel zijn dat een relatie heeft met kinderboerderijen of kinderactiviteiten. Maar ook ouderen of dieren.

De Goeden Doelen Dag organiseren wij bij voorkeur op een Zondagmiddag. Ieder jaar proberen we een nieuw Goed Doel te laten deelnemen om op die manier deze jaarlijkse activiteit afwisselend en breed neer te zetten.

Op 27 augustus 2023 hebben we weer een Goede Doelendag. Dit jaar voor stichting Eljaluso. Deze stichting is in 2021 opgericht met als doel het verzorgen van creatieve workshops aan kinderen in Afrika (Zambia). In het Afrikaanse onderwijs ligt de nadruk minder op het handelend leren waardoor expressie en creativiteit weinig aan bod komen. Met schilderen, tekenen en knutselen met verschillende materialen wil de stichting de expressieve, schoolse en emotionele ontwikkeling stimuleren, waarbij plezier en zelfvertrouwen voorop staan.

Eerder zijn bij ons al geweest:

De Dames van de Zijden Draad
Rising Stars (Wilde Ganzen) –> zorgboerderij Ghana
Vrouwencentrum de Vlinder in Nuenen –> alle Nuenense vrouwen
Stichting Kinderen Voor Kinderen –> kinderen minima gezinnen
Stichting Ambulancewens Nederland –> laatste wens zieken
Stichting Guetemala –> onderwijs Maya vrouwen
Stichting Regenboog –> voor kinderen met trauma of ernstig ziek
Geke Weerman –> maken Quilts voor tehuizen in Oost Europa
Wereldwinkel uit Nuenen
Stichting Connectid to Namibia —> kansarmen in Namibië op gebied van scholing en drinkwater etc.