Weverkeshof streeft er naar om ieder jaar een Goede Doelen weekend/dag te organiseren. Onze Goede Doelen dagen zijn bedoelt voor Stichtingen/organisaties die een Goed Doel nastreven. Zij kunnen dit Doel op het terrein van Weverkeshof komen promoten. Een doel dat aansluit bij de visie van Weverkeshof. Dit kan een goed doel zijn dat een relatie heeft met kinderboerderijen of kinderactiviteiten. Maar ook ouderen of dieren.

Standaard komt er op Zaterdag een andere stichting/organisatie dan op Zondag. Op deze manier bereiken we meerdere Goede Doelen en een bredere publieke interesse. Ieder jaar proberen we een nieuw Goed Doel te laten deelnemen om op die manier deze jaarlijkse activiteit afwisselend en breed neer te zetten.

Dit jaar komen waren de “Dames van de Zijde draad” bij ons. Een enorm succes. Wilt U in 2023 gebruik maken van Weverkeshof, neem dan contact met ons op via deze website.

Wie zijn de Dames van de Zijden Draad?
Zij vormen een Pop up atelier in Laarbeek bestaande uit 7 vrouwen uit o.a. Nuenen, Mierlo, Eindhoven, Helmond, Aarle-Rixtel, en Beek en Donk.
Zij maken kookschorten, tassen, sleutelhangers, halskettingen, tafelkleden, kussens en werken in opdracht. Dat doen zij van grotendeels gedoneerde stoffen met Afrikaanse print (o.a. Vlisco en Julius Holland), Aziatisch en Europees.
De opbrengst is voor goede doelen, met name kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden en soms ook lokaal.
Zij bestaan nu ruim 5 jaar, ontstaan vanuit sympathie en betrokkenheid bij de Nuenense stichting Rising Stars die o.a. een zorgboerderij ondersteunen in Ghana. Dit voorjaar heeft een van onze dames de boerderij bezocht om de kinderen te ontmoeten. Naast dit doel was er ook ondersteuning van gezinnen in Ghana, een project in Nepal en binnenkort een lokaal project. Drie jaar is een goede reden om iets te vieren. Daarom nodigen we iedereen van harte uit op deze feestelijke dag.

De zijden draad verbindt kracht en kwetsbaarheid.
Wij geloven in het verbinden van mensen.
Samen op zoek naar veerkracht en mogelijkheden.
Wij drijven op enthousiasme, plezier en oog voor elkaar!

Eerder zijn bij ons al geweest:
Rising Stars (Wilde Ganzen) –> zorgboerderij Ghana
Vrouwencentrum de Vlinder in Nuenen –> alle Nuenense vrouwen
Stichting Kinderen Voor Kinderen –> kinderen minima gezinnen
Stichting Ambulancewens Nederland –> laatste wens zieken
Stichting Guetemala –> onderwijs Maya vrouwen
Stichting Regenboog –> voor kinderen met trauma of ernstig ziek
Geke Weerman –> maken Quilts voor tehuizen in Oost Europa
Wereldwinkel uit Nuenen
Stichting Connectid to Namibia —> kansarmen in Namibië op gebied van scholing en drinkwater etc.