Toen de interesse in Ierse muziek bij een aantal muzikanten in Nuenen ontstak, zochten zij naar een laagdrempelige, gastvrije en folkminded locatie om een Ierse sessie (oefen middag) te organiseren. Die vonden zij in Weverkeshof!

Sinds de start in februari 1999 zijn inmiddels heel veel muzikanten langs de tafels van de boerderij geschoven. Velen hebben er een vaste maandelijks plek gevonden. De grote opkomst getuigt van de goede sfeer en kwaliteit van de sessies. Daarnaast zijn er sinds enkele jaren ook ‘slow sessions’, voor wie houdt van muziek met de snelheid op een tandje lager en er wordt dan flink geoefend en les gegeven.

Alle “Ierse” violisten, trekzakspeleres, fluitisten, zangers, trommelaars, harpisten, gitaristen, bouzouki-spelers zijn elke tweede zondag van de maand (behalve juli, augustus en november) aanwezig en bent u van harte welkom. In november vindt op de eerste zondag het Ierse Sessiefestival in Nuenen plaats. Weverkeshof, waar alles ontstaan is, heet u dan ook van harte welkom. Wie voor het eerst komt, onder de indruk is en meer wil, doet er goed aan contact te leggen, zodat er muziek en in formatie uitgewisseld kan worden.

In 2022 zijn er op de volgende zondagmiddagen Ierse Sessies. Vooralsnog gelden de coronamaatregelen. Dus QR-code en mondkapje verplicht.

13 Februari – 13 Maart – 10 April – 8 Mei – 12 Juni – 11 September – 9 Oktober – 6 November – 11 December

Van 14.00- tot 17.00 uur. Kom op tijd want vol is vol. En zoals altijd is de toegang gratis. U kunt ons ook volgen op Facebook.

Meer info: http://www.ierssessiefestivalnuenen.nl