Betekenis en oorsprong

Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging. In de loop der jaren zijn veel non-religieuze culturele elementen toegevoegd aan het feest waardoor het een belangrijk seculier feest is geworden en kennen we het paaseieren versieren en verstoppen. Dit verstoppen komt voort uit de Germaanse tijd.

We vieren het paasfeest ook op Weverkeshof. Pasen is een soort van Lentefeest en in de lente worden veel jonge dieren geboren zoals kuikentjes. En kuikentjes komen uit eieren zoals jullie weten. En op een kinderboerderij zoals Weverkeshof worden natuurlijk ook kuikentjes geboren. Hiervoor hebben we broedkasten staan. Het uitkomen van de kuikentjes kunnen jullie dus met eigen ogen zien en komen bewonderen.

Paasactiviteit op Weverkeshof.

Op de Woensdag- en Zaterdagmiddag voor Pasen hebben we een leuke kinderactiviteit van 13.30 tot 16.00 uur. Ieder jaar proberen we er een andere en leuke middag van te maken. Zodra het programma klaar is kunt U het op deze plek, op Facebook en de krantjes lezen. Opgeven is nooit nodig bij Weverkeshof en zoals altijd is de toegang gratis!!