Betekenis en oorsprong

Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging. In de loop der jaren zijn veel non-religieuze culturele elementen toegevoegd aan het feest waardoor het een belangrijk seculier feest is geworden en kennen we het paaseieren versieren en verstoppen. Dit verstoppen komt voort uit de Germaanse tijd.

We vieren het paasfeest ook op Weverkeshof. Pasen is een soort van Lentefeest en in de lente worden veel jonge dieren geboren zoals kuikentjes en lammetjes. Vanaf dit jaar hebben wij geen broedkast meer staan en kunnen jullie daarom geen kuikentjes meer geboren zien worden.

Paasactiviteit op Weverkeshof.

Op de Woensdag- en Zaterdagmiddag voor Pasen hebben we een leuke kinderactiviteit van 13.30 tot 16.00 uur. We hebben een leuke speurtocht op het terrein van Weverkeshof uit. De kinderen kunnen onder begeleiding aan de speurtocht deelnemen. We vragen per speelkaart €1,=. Ieder kind krijgt een Paastempel kaart voor 10 opdrachten. En gaat op zoek naar 10 grote Paaseieren die verspreid zijn opgehangen over het terrein. De laatste opdracht eindigt in de huiskamer van de boerderij. Waar vervolgens geplakt en gekleurd kan worden. Opgeven is niet nodig.