Betekenis en oorsprong

Pasen is het belangrijkste christelijke feest in het liturgische jaar, volgend op de Goede Week. Christenen vieren deze dag vanuit hun geloof dat Jezus opgestaan is uit de dood, op de derde dag na zijn kruisiging. In de loop der jaren zijn veel non-religieuze culturele elementen toegevoegd aan het feest waardoor het een belangrijk seculier feest is geworden en kennen we het paaseieren versieren en verstoppen. Dit verstoppen komt voort uit de Germaanse tijd.

We vieren het paasfeest ook op Weverkeshof. Pasen is een soort van Lentefeest en in de lente worden veel jonge dieren geboren zoals kuikentjes. En kuikentjes komen uit eieren zoals jullie weten. En op een kinderboerderij zoals Weverkeshof worden natuurlijk ook kuikentjes geboren. Hiervoor hebben we broedkasten staan. Het uitkomen van de kuikentjes kunnen jullie dus met eigen ogen zien en komen bewonderen.

Paasactiviteit op Weverkeshof.

Op Woensdag 13 april en Zaterdag 16 april van 13.30 tot 16.00 uur zetten we een leuke speurtocht op het terrein van Weverkeshof uit. Kinderen kunnen hier onder begeleiding aan deelnemen. Ieder kind krijgt een Paasstempel kaart voor 10 opdrachten. Het is een speurtocht naar 10 grote paaseieren die verspreid zijn opgehangen over het terrein. De laatste opdracht eindigt in de Huiskamer van de Boerderij. Waar geplakt en gekleurd gaat worden. Opgeven is niet nodig. En zoals altijd op Weverkeshof is de toegang gratis!!