Insecten

Op de Weverkeshof hebben we ook aandacht voor insecten. Zo hebben we ons eigen insectenhotel.

Solitaire bijen

Bijen zijn insecten die hun larven voeden met stuifmeel als eiwitbron. De sociaal levende honingbij is algemeen bekend, maar er zijn in ons land zeker 300 soorten solitaire bijen.

Lees meer

Nesthulp

Insecten zijn bij menig modern mens niet erg geliefd. Vlinders en soms ook libellen kunnen nog wel een potje breken, maar de rest is gewoonlijk lastig overbodig of gevaarlijk. En in ieder geval griezelig.

Lees meer

Bijenhotel maken

Wespen en bijen hebben een grote voorliefde voor warme zonbeschenen plaatsen of zonnige paden. Ook stoepen met klinkers in geel zand met voegen er tussen, dus niet koud tegen elkaar, zijn prima nestplaatsen, steilranden van land, leem, loss of mergel worden graag gebruikt.

Lees meer

Honingbijen

De honingbijen worden beheerd door de imkers Bert Lemmens en Paul Koppelman. Zij werken, ook vanwege de rustige aard van onze bijen, zelden in het imkerpak. Wel werken ze erg rustig en met imkerpijp, om het bijenvolk nog rustiger te maken, als ze in de bijenkast moeten werken.

Lees meer

Solitaire wespen

Ons land kent enkele honderden soorten, die ons nooit lastig vallen en alles helemaal alleen doen. Ze maken hun nestjes in aanwezige gangen of graven die uit in vermolmd hout of in de grond. Enkele soorten maken zandurntjes.

Lees meer

 

Categorie

Activiteiten

Tags
insecten